Anders Kanberg

Journalist

Anders Kanberg, født 1976, er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og arbejder på Berlingske Business med særlig fokus på iværksætteri og innovation. Trods lønmodtagertilværelsen har Anders bred erfaring med iværksætterens drivkraft, behov for kreativ udfoldelse og det besværlige i at holde økonomien flydende.

Han stiftede sit eget kurérfirma i en alder af 22 år, og var vanvittig god til at generere omsætning, men knap så god til at afregne skat og moms, hvilket lukkede virksomheden efter kun to år. Anders var også med under gratisaviskrigen på prestigeprojektet ”dato”, der gik fra idé til landsdækkende udgivelse på kun fem dage – og lukkede kun otte måneder senere og omtales i branchen i dag som ”avishistoriens største pengeafbrænding”.

Anders kender altså til de forretningsdrivendes vanskelige kår og evner også at lægge sit ansigt i de rette folder oven på en kuldsejlet skuespillerkarriere. Om ikke andet har hans fritidsbeskæftigelse som forsanger i 80’er heavybandet ”Blast From the Past” lært ham at skrige højt og skingert af både glæde og mismod. Det afholder han sig dog fra i ”De Seks Hatte”.

Programmer med Anders Kanberg